Het is zover. Al geruime tijd ben ik ervan overtuigd dat een detoxkuur een goede en gezonde keuze is.  Nu nog even doen. Eerlijk gezegd ik sta nog steeds niet te popelen. Maar goed de kogel is door de kerk ik ga nu voor de detoxkuur van 14 dagen.

30-09-2016. Dag 1
Gisteravond nog even genoten van mijn gezouten cashew nootjes en halve liter bier. Nu fris opgestaan en start met een glas citroensap en daarna de eetlepel innerlife opgelost in water. De textuur is vreselijk, alles voor het goede doel.  Mijn ontbijt is havemout met fruit. Ik geniet van  het fruit de rest neem ik voor lief.  De rest van de dag volg ik netjes het schema, ik mis m’n koffie en ben overdag niet erg scherp. ( lichte hoofdpijp en ik loop op 80%)  s ’avonds nadat ik nog even met m,n jongste zoon naar  het winkelcentrum ben geweest en waar de grote hoeveelheid eettentjes, ijskramen, snacks mij opvallen ben ik moe en duik ik om 21.45 uur in bed. ( ik mag toch geen wijntje of chips) 

01-10-2016: Dag 2
Het is zaterdagochtend. Heerlijk geslapen. Toch wel wat last van m’n rug ( spierpijn) is  1 van de effecten zegt Malinche. Gaan we weer, citroensap, bagger en havermout en niet te vergeten de chorella pilletjes.  Uit automatisme druk ik een paar keer op de knop van mijn heerlijke koffiemachine.  Stel je niet aan zeg ik tegen mijzelf, het is genoeg, het is goed en ik ga ervoor. Veel water drinken, veel naar de wc en helaas een lichte hoofdpijn. Ik ben meer met eten bezig dan ik had verwacht.  De gezonde maaltijden zijn genoeg ik heb geen honger.

02-10-2016: Dag 3
IK sta op met wat pijn in m’n rug. Nooit last van, het zijn m’n nieren die het eea te verwerken hebben volgens Malinche. Verder gaat het lekker en begin ik de dag met een speltbroodje en fruit en een kopje thee. I love speltbrood veel beter dan die havermout. Een dag met een klus aan het huis en voldoende energie. No worries.

03-10-2016: Dag 4
Ik sloot af met no worries maar had een onrustige nacht. Kon mij slecht een houding geven vanwege de zeurende pijn in mijn rug. Niet ondraagelijk hoor. Mannen zijn watjes , hoe denk je dat het voelt om met een kind in je buik te lopen?
J  Anyway, het valt de volgende ochtend ook best mee en ik weet wat het menu is voor vandaag. Geen honger, wel trek.

04-10-2016: Dag 5
Ik ben het gewend, kijk nog steeds niet uit naar het menu maar ben mij goed bewust van wat ik anders allemaal naar binnen werk.  Drukke dag op het werk. Tijd vliegt voorbij. Prima dag.

05-10-2016: Dag 6
De 1e van 5 sapdagen. Joeppie nu gaat de lol pas echt beginnen.
Mijn allerliefste personal coach is de sapjes s’ochtends al aan het klaarmaken. Ik begin met de vezels en citroensap en spring op de fiets naar m’n werk. Gaat verbazingwekkend goed, dwz geen honger na 15 km fietsen. De sapjes  zijn ok. Tijdens de luch blijf ik achter m’ n bureau, naast mij ( in de luchruimte eten ze kroketten.   Ik moet zeggen ik dacht dat het meer moeite zou kosten maar ik heb geen honger. S’avonds ga ik wat laat naar bed, nu wordt het lastig en saai maar dag 1 van de sapkuur is afgesloten.

06-10-2016: dag 7
de 2e dag van de 5 sapdagen.  Kom maar op.  Mijn dieet is uitgebreid met een heellijke smoothie ( recept te verkrijgen bij Malinche)   Ik heb een drukke dag inclusief een klantbezoek  en sapjes genoeg om de dag door te komen. Ik voel mij fit, geen honger,  prima te doen.

07-10-2016: Dag 8
vrijdag de laatste werkdag en de 3e dag van de 5 sapdagen.
ik voel mij prima, heb geen honger en weet dat ik de kuur prima aankan. Ik raad de smoothie sochtends iedereen aan. 

08-10-2016: Dag 9
zaterdag, dag 4 van de 5 sapdagen.  Een rusig weekend ingepland. Ik hou mij sowieso vrij rustig en ben ook niet aan het sporten. De kuur zelf vind ik mans genoeg, ik ga hierna wel weer rennen.  Ik voel mij prima.

09-10-2016: Dag 10
Zondag, de laatste dat van de 5 sapdagen. Yes ik kijk al uit naar mijn speltbroodje van morgen.  Wederom op tijd naar bed gegaan en veel geslapen.  Ik voel mij goed, de magnesium die ik gister en vanochtend heb ingenomen doet ook zijn werk.   No further comment.

10-10-2016: dag 11
Luuk en ik zijn in glorieuze op deze maandagochtend. We hebben wat te kauwen. Lekker fruit eten en smiddags salade met zalm en speltbrood. Ben nog altijd veel met eten bezig en ik durf te stellen inmiddels wel een stuk bewuster.  Het eten smaakt beter net alsof ik net gestopt ben met roken en beter kan proeven. Heerlijk.

11-10-2016: Dag 12
Wat valt er nog te zeggen, voel mij prima weet wat ik eet en dat gaat lekker. Vanavond vlieg ik naar Londen dus nog een kleine uitdaging om tot vrijdag ook de alcohol te laten staan.

12-10-2016: Dag 13
Ik ben meteen wat gemakkelijker geworden maar neem netjes de probiotica en chorella en eet smiddags salade met wat brood. Nog geen koffie en alcohol. Savonds lekker vis eten.

13-10-2014: dag 14
Back to normal, vandaag was er een borrel van mn werk en heb ik  mn lever ook weer even voorzichtig aan het werk gezet. 2 biertjes  en aansluitend een heerlijke steak gegeten.

Ik kijk terug op 2 weken waarbij ik enorm geconfronteerd wordt met het eetgedrag van zowel anderen als mijzelf. Ik  ben bewuster geworden over wat ik eet en  heb de gewoonte van iedere avond nootjes of chips + bier of wijn wel doorbroken.  De inname van suiker was bij mij al redelijk beperkt en  ga ik vast en zeker laag houden.  Vlees heb ik maar in beperkte mate gemist.  Goed om een keer gedaan te hebben.  Een laatste tip : het is  het dubbel en dwars waard om Malinche in te huren als coach vanwege haar ervaring , betrokkenheid en praktische tips.

Pin It on Pinterest