Get the inside right.

The outside will fall into place.

-Eckhart Tolle-

Wil jij meer…

Energie

Voel je weer lekker in je vel! Je kunt de hele wereld aan als je je fit en energiek voelt.

Balans

In je lijf, in je leven en in je hoofd. Je hebt meer energie om in actie te komen en schoont je lichaam en geest op zodat je ook tot rust komt.

Helderheid

Wie wil er nou niet een helder hoofd? Een scherp geheugen en beter concentratie- en reactievermogen

Spring jij elke dag vol energie uit bed of maakt de gedachte aan een nieuwe dag dat je nog een keer omdraait in bed en de dekens over je hoofd trekt?

Heb je een helder hoofd en heb je een scherp reactievermogen of voelt je hoofd nogal mistig en vaag- wat ervoor zorgt dat je moeite hebt om de gebeurtenissen van de dag bij te houden, laat staan dat je creatief of geïnspireerd bezig kunt zijn?

Voelt jou lichaam sterk, vrij van ziektes of pijn? Of ben je gewend geraakt aan het moe voelen, slappe benen hebben of hoort de pijn ‘gewoon’ bij je?


Wil jij meer energie, helderheid en emotionele balans, dan je ooit gehad hebt in je leven?

Als je je traag en energie loos voelt en je wilt serieus meer energie en mentale helderheid…… of je bent het zat om pijn te hebben of klaar met chronische, aan levensstijl gebonden ziekte, lees dan vooral door! Want de waarheid is, dat geen van deze symptomen onder het tapijt geveegd moeten worden of geaccepteerd als iets dat bij het leven hoort of te wijten is aan het ouder worden. In feite is er een onderliggende oorzaak dat je je zo voelt en als je die hebt geïdentificeerd en weet waar het aan ligt, kun je je van deze symptomen verlossen. Je denkt misschien dat het probleem door externe factoren wordt veroorzaakt- als het maar niet zo druk zou zijn op je werk, of als de kinderen nou wat liever zouden zijn, of als je meer tijd zou hebben om te sporten- dan zou je je wel goed voelen.

Toxines

Misschien geloof je zelfs dat JIJ het probleem bent- als je nou wat beter zou eten, als je jonger zou zijn, of als je wist hoe je meer gedaan kon krijgen dan je nu voor elkaar krijgt- dan zou het beter met je gaan (zou je je beter voelen). Wat je misschien niet weet is dat we continue blootgesteld worden aan schadelijke stoffen.

Die zitten in ons eten en water(pesticiden, chemicaliën  zware metalen als voorbeeld) en in de lucht die we inademen (schoonmaakmiddelen, lucht verfrissers en vrijgekomen gassen van verse verf). Deze en andere gifstoffen komen in ons lichaam en kunnen onze gezondheid schaden, onze vitaliteit, energie en ons welzijn. Veel van deze toxines (gifstoffen) staan bekend als carcinogenen en verhogen ons risico op kanker. Ze kunnen ook zorgen voor ontstekingen in ons lichaam die bijdragen aan het ontstaan van chronische ziekten.

Veel toxines ontwrichten onze hormonale balans als ook de gezonde bacteriën in onze darm.  Al deze effecten op ons systeem maakt dat we meer vatbaar zijn voor ziekten.

Emoties

Ook negatieve emoties en stressvolle gebeurtenissen die onderdeel zijn van het leven (en die we moeilijk vinden om te verteren) creeeren een ander soort gif. We zijn misschien vanaf onze vroege jeugd al blootgesteld aan negatieve denk patronen en beperkende gedachten en deze negatieve verhalen die we onszelf vertellen en waar we aan vasthouden, weerhouden ons ervan om ons gelukkig en in balans te voelen. Elke emotionele stress kan het lichamelijke stress systeem activeren en zich in de loop van tijd ontwikkelen tot lichamelijke problemen zoals lage energie, watten in je hoofd en uiteindelijk ziekte.
Leven met weinig energie en afgenomen vitaliteit is een conditie die te wijden is aan ‘lichamelijke en emotionele toxine overbelasting’ een veel voorkomend resultaat van onze moderne levensstijl.

Zelfherstellend vermogen

Gelukkig heeft ons lichaam een uitstekend ingebouwd systeem om deze toxines te verwijderen. Het zelfherstellend vermogen.

Ons natuurlijke ontgiftingsproces breekt en verwijdert deze gifstoffen de hele dag door af.

Ook hebben we een natuurlijk mechanisme in onze geest om negatieve emoties om te zetten in gezondere gedachten. Maar in de loop der jaren worden deze systemen overbelast. Ze hebben een pauze nodig (een grote schoonmaak) om zichzelf te herstellen naar hun optimale staat – en ons lichter, energieker en vitaler te laten voelen.

Een detoxkuur helpt je om van deze schadelijke gifstoffen af te komen en je lijf, geest en ziel te resetten. Voor meer uitleg over detoxen, kijk ook bij “hoe werkt een detoxkuur” en “de Detox”.

Bij een holistische aanpak om je van gifstoffen te ontdoen, gaat het niet om jezelf te ontzien, het gaat om de dingen die je niet langer voeden opzettelijk los te laten, helderheid krijgen over wat jou helpt om het leven te creëren dat je echt wilt.
Detoxen is als een computer die je de kans geeft weer probleemloos op te laten starten door op de reset knop te drukken. Je lichaam heeft een bijzonder zelfherstellend vermogen!

Wat zeggen anderen na een Detoxkuur:

testimonials

“Een jaar geleden op een blauwe maandag heb ik een detox geprobeerd. Het was één dag en daarna was ik 4 dagen doodziek…

Dus toen mijn lichaam mij begon te vertellen dat het klaar was om eens grondig schoongemaakt te worden, had ik zoiets van, nee dus!
Maar mijn energie werd stroperiger & trager, terwijl mijn gedachten juist licht & vol met ideeën en spirit zat. Stukje bij beetje had ik zoiets van ok, dan toch een detox, maar een waar ik me veilig, gesupport & op m’n gemak voel!
Malinche stuurde me alle benodigde info. Het was overzichtelijk, duidelijk en ik kreeg een goed beeld van hoe het ongeveer zou verlopen.
Wat een resultaat! Mijn energie stroomt & sprankelt! Voel & ben een stuk lichter (-8kg en ik val nog steeds af!). Tijdens de detox voelde ik vanalles losweken en gaan: lichamelijk en geestelijk. Dus dit ga ik erin houden. 2 keer per jaar een soort van apk voor m’n fantastische lichaam & geest.
Ik ben Malinche ontzettend dankbaar! Ze heeft zoveel kennis en is zo een lieve en open supporter voor mij geweest. Deze detox is zo mooi verlopen zeker mede door haar, omdat ze weet wat ze doet. Het was een fantastische ervaring en dat is goud waard!
Ruth Klein

Direct na de sapweek:
Wat een energie en mijn huid is zo glad!

Appje na 1 maand:
Ik wou je appen, ik kan gewoon omlaag met mijn medicatie! Er gebeurt zoveel in mijn lijf! Gigantisch!! Ik ben zo dankbaar!! Nog steeds suikervrij, heerlijke pure voeding en ik voel me goed! Zelfs mijn menstruatie die ik nu weer voor het eerst heb, is zoveeeel minder!

Telefoongesprek 3 maanden na de kuur:

Ik ben van mijn medicijnen af Malinche! Geen bloedverdunners meer en het vocht in mijn trombose been is weg! Zo fantastisch ondanks dat ik in de vakantie de touwtjes wat heb laten vieren met een taartje en een ijsje. Wanneer gaan we weer?”
Hetty van Wijhe-Woerden

“Hoe fit kun je zijn met ‘weinig’. Fit opstaan, afgevallen (-8 kg), sapfase was spannend maar je hebt het me heel makkelijk gemaakt. Ook de ‘shit’ vond ik heel interessant.”
Angelique

Ik kijk terug op 2 weken waarbij ik enorm geconfronteerd wordt met het eetgedrag van zowel anderen als mijzelf. Ik ben bewuster geworden over wat ik eet en heb de gewoonte van iedere avond nootjes of chips + bier of wijn wel doorbroken. De inname van suiker was bij mij al redelijk beperkt en ga ik vast en zeker laag houden. Vlees heb ik maar in beperkte mate gemist. Goed om een keer gedaan te hebben. Een laatste tip : het is het dubbel en dwars waard om Malinche in te huren als coach vanwege haar ervaring, betrokkenheid en praktische tips.
Hans Slootweg

“Lichamelijk heeft de detox mij een egale en glanzende huid opgeleverd, energie voor 10, een constantere stoelgang en zelfs tijdens mijn menstruatie ben ik ook voor mijn omgeving heel goed te genieten. Geestelijk vind ik vooral de energie voor 10 echt super lekker en de bewustwording wat voeding met je doet. Ik heb sinds het einde van de detox (2 weken geleden) nog steeds geen koffie gedronken, geen rood vlees, aardappels, pasta’s en brood en dat bevalt me uitstekend!!”
Lisa

Hoe werkt een Detoxkuur?

Detox in a nutshell:

Je spijsverteringsfabriek draait 24/7 en heeft eigenlijk nooit rust. Deze fabriek kost veel energie zeker in de mate waarin wij het in onze westerse wereld mee belasten (kant en klare maaltijden, toegevoegde suikers, chemische giffen in de lucht, make-up, deodorants, wasmiddel etc.)

Tijdens de detox kuur krijgt de spijsverteringsfabriek rust, hij draait nog wel maar heeft minimale werkzaamheden. De energie die ‘over’ is, kan dan gebruikt worden voor andere dingen zoals het herstellen van ontstekingen, organen, immuunsysteem, het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Een APK voor je lijf, geest en ziel.

Tijd voor bezinning.

De detox

Door de detox kuur ontdek je een simpele, natuurlijke en effectieve manier om je van de lichamelijke en emotionele giffen die je lijf en geest verzwaren te ontdoen en meer energie, vitaliteit en welzijn ervaren.

Tijd voor radical selfcare! Zet jezelf weer in de agenda als prioriteit!

Wat houdt het in?

In 14 dagen naar 100% energie
Hoe?
Door 3 stappen te ondernemen:
Stap 1: 5 dagen back to basic voeding
Stap 2: 5 dagen sapvasten (ontzien&reinigen) en darmspoelingen
Stap 3: 4 dagen rustig vaste voeding opbouwen

 

Tijdens de kuur:

 • Geen koffie, alcohol, suiker, tarwe, zuivel, vlees
 • Back to basic met groente, zaden en noten
 • Tijdens de sapdagen wordt je lichaam ondersteunt met natuurlijke voedingssuplementen die ervoor zorgen dat je geen honger hebt en voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt en de gifstoffen helpen afvoeren. (Je krijgt een pakket)
 • De darm spoelingen zorgen ervoor dat je je darmen optimaal reinigt van de slakken die loskomen tijdens de kuur.
 • Na de sapfase bouw je in 4 dagen je vaste voeding weer op met extra ondersteuning van probiotica zodat de goede ‘beestjes’ in je darmen hun werk naar behoren kunnen uitvoeren. Oftewel verteren, opnemen en restjes afvoeren.

Resultaat na 14 dagen radical selfcare:

 • Energie 100%
 • Helder hoofd, je kunt de wereld weer aan (mentale helderheid en betere concentratie)
 • Je kleren zitten weer lekker ipv te strak
 • Je straalt en dat straal je uit naar je omgeving
 • Mooiere huid
 • Zelfvertrouwen
 • Verhoogde weerstand
 • Goede start voor gezondere levensstijl
 • Beter slapen
 • Emotioneel rustiger
 • Doorbreken van slechte gewoontes

Voor Wie?

 • Als je op zoek bent naar ‘de knop’ om beter voor jezelf te zorgen
 • Als je je bed uit wilt springen
 • Als je niet bang bent om jezelf uit te dagen
 • Als je durft te investeren in jezelf en je gezondheid
 • Als je jezelf 14 dagen als prioriteit in je agenda wilt zetten

Dit is NIET voor jou als je:

 • Niet gemotiveerd bent
 • In een stressvolle periode zit
 • Geen tijd hebt
 • Veel feestjes in het vooruitzicht hebt die je niet wilt missen
 • Niet houdt van een uitdaging
 • Herstellende bent van een darmoperatie
 • Lijdt aan maag/ lever/ darm kanker
 • Dagelijks medicijnen gebruikt (ligt eraan welke, komt aan bod in de intake)
 • Zwanger bent
 • Psychiatrische problemen hebt
 • Last hebt van ernstige aambeien
 • Borstvoeding geeft
 • Zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt
 • Maag-darm ziekte hebt
 • Orgaantransplantatie hebt gehad

Opbouw Detox programma

Over mij en mijn bedrijf

Ik ben Malinche Janssen, Detox-en healtcoach, Kitchencreator,levensgenieter, vrouw van Hans en moeder van 3 jongens. Ik hou van mijn gezin, familie, vrienden,koken, de natuur, reizen, gezelligheid, verbinden, sporten. In mijn zoektocht naar een betere gezondheid en geluk ben ik erachter gekomen dat detoxen een super krachtige en waardevolle manier is om stil te staan en je bewust te worden van wat er speelt bij jezelf.

A healthy outside, starts from the inside!
 

Vijf jaar geleden woonde ik met mijn man en kinderen in Australië en deed ik mijn eerste detoxkuur. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld, viel daarna moeiteloos 8 kilo af, en voelde me energiek en vitaal. Hoe kan het dat ik dit niet eerder wist, hoe werkt mijn lichaam eigenlijk, wat is de invloed van mijn hormonen op mijn lijf en geest, hoe kan ik mijn gezondheid op een natuurlijke manier ondersteunen en verbeteren en hoe pas ik dit dagelijks toe in mijn leven en gezin? Op deze vragen wilde ik het antwoord weten.

Terug in Nederland volgde ik de opleiding tot trainer hormoonfactor en detoxcoach die ik met succes afrondde. Sindsdien heb ik talloze vrouwen (en mijn eigen man en oudste zoon) mogen begeleiden naar een betere gezondheid. Zo ontzettend tof om getuige te mogen zijn van de lichamelijke en geestelijke transformatie die plaatsvindt. Iedereen ervaart een detox op een andere manier, ieder mens is anders maar de resultaten zijn altijd hetzelfde: Energie, stralend en lekkerder in je vel.

Ik geloof dat een betere gezondheid begint bij het ontgiften van je lijf. Je zuivert je lichaam en geest en wist de sporen en klachten van een ongezonde levensstijl stap voor stap uit, het is een geweldige start voor een gezondere levensstijl. Ik kwam er langzaam achter dat alleen maar gezond eten niet bij mij past, ik ben een bourgondiër en ik hou van lekker eten. Door mijn opgedane kennis kan ik veel bewustere keuzes maken en die kennis deel ik graag. Mijn jongens worden er weleens moe van maar weten ondertussen ook wat goed is voor ze. Mijn missie is: bewustwording creëren en inzicht geven in hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

Once you know, you cannot unknow.

– Charlotte Gerson –
Iedereen is anders en wat voor de een goed is, is niet perse goed voor een ander. De kunst is om te gaan voelen wat goed is voor jou, wat past bij jou. Zodra je dat weet, kun je zonder schuldgevoel genieten van de guilty pleasures in het leven. Noworriesfood staat voor een holistische kijk op gezondheid, food for body, mind and soul. Alles is een. Je kunt je voeding aan passen maar als je je geest niet meeneemt in de verandering zal het geen blijvende resultaten opleveren weet ik uit eigen ervaring.

Balance takes action!

– Kriss Car –

Voor mij is detoxen ondertussen een preventieve onderhoudsbeurt geworden die ik twee keer per jaar onderga. Een APK voor mijn lichaam, geest en ziel. Een tijd voor bezinning. NEE, dit is NIET altijd even leuk en makkelijk om te doen maar het is zo ontzettend WAARDEVOL en brengt me altijd een stap verder. Na een detox voel ik me weer schoon van binnen en dat zie je van buiten. Tegenwoordig kan ik heel goed voelen wanneer ik weer een detox nodig heb, wanneer het weer tijd wordt voor MIJ. Elke kuur is verschillend en er komt altijd iets anders naar de oppervlakte maar de resultaten zijn altijd hetzelfde:

– ik straal weer
– mijn huid is mooi egaal en baby zacht
– mijn kleren passen weer
– ik heb energie voor 10 en alles stroomt weer, echt heerlijk.

Ben jij er klaar voor?

Je weet zelf of je er klaar voor bent en als je er niet zeker van bent dan help ik je graag met bepalen door een goed gesprek aan te gaan.

Wil je meer weten? Of direct aanmelden?

Pin It on Pinterest