The key to happiness is om te doen wat je leuk vind
Als ik iets geleerd heb in mijn zoektocht naar geluk dan komt het hierop neer.
En wat ben ik lang bezig geweest om dit uit te vinden. Hoe simpel is het antwoord😊
Doen wat je leuk vind, vind je door te voelen waar je blij van wordt.
Voor mij is dat Detox begeleiding, koken voor mezelf en anderen, feestjes geven (ben ik ook nog eens heel goed in) en kook workshops geven/ mensen begeleiden naar een betere gezondheid door de basis uit te leggen van wat nou goed is voor je en wat minder goed of zelfs slecht.
Mee te mogen lopen op het pad van de ander naar betere gezondheid lichamelijk maar ook zeker geestelijk en ze zien groeien puur door een spiegel voor te houden waardoor ze beperkende overtuigingen los kunnen laten en gaan denken in mogelijkheden ipv moeilijkheden.
Dit is een keus die je zelf kunt maken.
Denken in mogelijkheden en je niet gek laten maken door de stemmen in je hoofd of ontmoedigen door de beren die je op de weg ziet.
Een van mijn grootste beperkende overtuiging is dat je ‘ hard moet werken’ om geld te verdienen.
Maar wat versta je onder ‘hard werken’?
Zodra ik iets ‘moet’ word ik onbewust getriggerd en vloeit de energie uit me terwijl als ik ‘moet’ vervang door ‘wil’ kom ik bij mijn gevoel en kan ik bewust een keuze maken om iets wel of niet te doen.
Deze pas ik steeds vaker toe omdat het me helpt uit te vinden wat IK wil , waar ik mee bezig wil zijn en wat goed is voor mij.
Dat heb ik nooit geleerd.
Ik hield altijd rekening met alles en iedereen en paste me aan ten behoeve van het grote geheel, tot ik dat letterlijk niet meer kon en ik met een burn out thuis belandde.
Wat wilde IK nou? Wat vond IK nou leuk om te doen?
Ik wist het niet, dikke vette frustratie!
En natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit leuke dingen maar als de hoofdmoot bestaat uit leuke dingen dan kosten de minder leuke dingen ( zoals administratie, verplicht familiebezoek) me veel minder energie.
Sinds ik doe wat ik leuk vind voelt ‘hard werken’ niet meer als werken.
Heerlijk
It’s all about Balance.
Do more of What makes You happy!
Doe jij waar je blij van wordt?
Vind het uit met behulp van de volgende tips:
Kijk je agenda eens na als je moe bent om erachter te komen wat, wie of welke dingen het nou zijn die je zo moe gemaakt hebben.
Vervolgens kun je hier verandering in brengen door te denken in mogelijkheden.
Hoe kun je meer dingen doen of mensen zien waar je blij van wordt.
Door te voelen of iets energie kost of geeft.

Pin It on Pinterest