Doterra is de meest zuivere etherische olie zonder pesticiden, met de meest constante kwaliteit. Afgelopen jaar (januari 2017) heb ik me aangesloten bij het Multi Level Marketing bedrijf Doterra. Ik was altijd bang voor MLM omdat ik dit net als veel anderen associeerde met pyramide spellen waarbij de Top dik verdient en de eindconsument erin geluisd wordt om gedesillusioneerd en met schulden achter te blijven. Nogal wat vooroordelen en beperkende overtuigingen zaten er dus op MLM zonder dat ik me er daadwerkelijk ooit in verdiept had. Tijdens meerdere opleidingen tot health coach deden verhalen de ronde dat de producten van MLM bedrijven NIET- OK waren omdat ze verborgen toegevoegde suikers bevatten, de mensen niet eerlijk waren, darm bacteriën naar de filistijnen gingen door normaal gezond voedsel te vervangen door niet-natuurlijke eiwit shakes, zinloze supplementen en bewerkte voeding die alleen maar vulling was. Dus waarom heb ik gekozen toch met Doterra te gaan werken? Omdat ik gelijk effect merkte na de peppermint geroken te hebben, de olien een snaar raakten die ik niet kon verklaren en me tot nieuwsgierig verder onderzoek uitnodigden, ik niet verplicht was en ben om maandelijks af te nemen, ik met een simpel belletje van mijn account af ben of meteen geholpen wordt een misser op te lossen en ik kan producten promoten die ook daadwerkelijk iets toevoegen aan en ondersteunen bij mijn lichamelijke en emotionele gezondheid. Omdat je de keus hebt om het zakelijk in te zetten, gewoon te delen of 1x per jaar iets besteld, niks moet, alles mag. Uiteraard wordt er ingezet op regelmatig bestellen en maken ze hele mooie en voordelige aanbiedingen die je bijna niet kunt weerstaan. In de eerste plaats heb ik me aangesloten door de persoon die me gevraagd heeft me in te schrijven. Ik heb haar ontmoet op het Better Health Event en kende haar voor die tijd niet. Tijdens haar workshop voelde ze echt, betrouwbaar, eerlijk en vooral GEEN pushy sales! Ze deelde haar ervaringen en die binnen haar gezin en ik werd getriggert door wat het voor mij en mijn gezin kon doen als ook voor mijn klanten. Dit wilde ik eerst zelf ervaren en nadat ik me had laten verzekeren dat ik na de aanschaf van de basis kit nergens aan vast zat, heb ik me ingeschreven. Ik had weleens gehoord van essentiële oliën maar had er zelf geen ervaringen mee en was ook sceptisch of ze ‘echt’ werkten. Natuurlijke ondersteuning bij veelvoorkomende klachten als hoofdpijn, slecht slapen, immuunsysteem boosten, zonder toegevoegde middelen,  verstoring van de hormoonbalans of je systeem, werd er gezegd. Als iets te mooi om waar lijkt te zijn dan is dat ook meestal zo, was mijn ervaring. De basis kit met 10 oliën werden binnen twee weken thuis bezorgd en ik moest echt schakelen om me aan te wennen de oliën in te zetten bij huis-tuin-en-keuken klachten. Het uitzoeken welke olie in te zetten bij welke klacht, waar aanbrengen, wanneer en hoeveel was een mooie zoektocht om het goed onder de knie te krijgen. Ik kon ontzettend veel vinden op Pinterest en Google. Ook kon ik vragen stellen aan degene die me bekend had gemaakt met de oliën maar daar maakte ik niet meteen gebruik van, ik zocht het eerst liever zelf uit, voelde me bezwaard het te moeten vragen (dit lag meer aan mij dan aan de ander). Ik vond het steeds interessanter en leuker worden en schaftte boeken aan over essentiële oliën en het gebruik, de wetenschappelijke onderzoeken etc. Naarmate ik meer en meer bekent werd met de lichamelijke- en emotionele werking van de oliën en zag en voelde dat ze daadwerkelijk hielpen, niet alleen bij mij maar ook bij mijn sceptische mannen, werd ik steeds enthousiaster en ging ik ze ook delen met de mensen in mijn omgeving (bij wijze van test of ze ook voor anderen deden wat ze voor mij deden, ik heb een eerst zien- dan geloven mentaliteit). Ook andere mensen hadden baat bij de oliën waardoor het idee groeide dat ik meer wilde doen met de oliën. Als health coach, ondernemer, moeder en manager huishouden houd ik ervan als iets simpel en praktisch toepasbaar is en ben ik blij dat Doterra mij maar ook jou het makkelijk maakt door recepten te delen en methodes heeft over hoe je de oliën het best kunt gebruiken op een makkelijk te begrijpen manier. Net als cosmetica en andere huidproducten, dringen de oliën in ons lichaam door onze huid (ons grootste orgaan) en via onze ademhaling, dus is het belangrijk om te weten of de producten zuiver zijn. Mocht je jezelf willen verzekeren of Doterra ook zuiver is, lees dan hier verder. Met Doterra kan ik je niet alleen groothandel prijzen aanbieden (25% goedkoper dan in de winkel) maar ook een buffet aan leermogelijkheden die bij jou passen. Ook persoonlijke begeleiding en informatie verschaffing hoort hierbij waardoor je de producten ook echt gaat gebruiken en ze niet in de la liggen te verstoffen. Ik bied gratis coaching over hoe en wanneer in te zetten. Dit doe ik niet alleen, ik heb een heel team aan mensen achter me die me helpen wanneer ik iets niet weet of te weinig eigen ervaring mee heb, super fijn! Bij mij thuis is er geen kamer meer waar er niet gediffused, gesprayed wordt of waar ik druppeltjes olie met liefde heb achtergelaten. De geur van de oliën helpen me bij hoofdpijn, slapen, humeur, wondjes, koken en zo veel meer. Als je meer wilt weten over de oliën kijk dan op deze site en wil je meer weten over de olien, vraag dan hier naar de mogelijkheden voor een workshop bij mij thuis of bij jou (minimaal 4 personen). Een mooie oliereis gewenst, ik reis graag met je mee…..

Pin It on Pinterest