Wie is jou grootste inspiratie?

Deze vraag kreeg ik op een inspirerend Event een tijdje geleden.
Hier moesten we met degene naast ons over in gesprek.
Mijn gesprekspartner wist het meteen en ik?
Ik had geen idee!!!
Gelukkig had ik de perfecte gesprekspartner naast me die me vroeg te gaan voelen en eerst dacht ik nog: Jamie Oliver? Maar toen ik echt ging voelen toen kwam ik mijn moeder naar boven.
Hier was ik heel verward over omdat ik de afgelopen jaren en nog steeds worstel met onze relatie en dat ik het graag anders zou willen zien. Ik wil haar heel graag helpen, maar dat is niet mijn taak. En dus is mijn struggle dat ik het los wil laten want het helpt mij niet maar ook haar niet, het is wat het is. En toch is mijn verlangen om dit te veranderen MEGA groot en altijd onder de oppervlakte aanwezig.
Ik had niet gedacht dit ooit te kunnen zeggen en ik ben zo blij dat ik het nu ook met kan liefde voelen:

Mijn moeder is mijn grootste inspiratiebron

Vervolgens ben ik in de afgelopen weken me gaan afvragen waarom ze dan mijn grootste inspiratie bron is door met liefde te gaan voelen op welk vlak ze me geïnspireerd heeft en daar kwam het volgende uit wat ik graag wil delen:
– Door haar liefde voor mij, ons en familie, heeft ze mij geleerd mijn gezin lief te hebben (Als klein meisje wilde ik later Moeder worden)
– Door zichzelf volledig weg te cijferen, heeft ze mij geleerd dat selfcare noodzakelijk is om gelukkig te worden.
– Door haar liefde en aandacht voor het bereiden van de maaltijden heeft ze mij de liefde voor koken bijgebracht. (Door haar te observeren heb ik leren koken)
– Door de tijd en aandacht die ze in de tuin en moestuin stopte heeft ze mij geleerd dat als je zaadjes plant, het onkruid weghaald, je kunt oogsten en hard werken beloond wordt. Hierdoor heb ik ook mijn liefde voor dieren en de helende eigenschappen van de natuur geleerd.
– Doordat ze haar huis open stelde voor iedereen, heeft ze mij geleerd dat ik BLIJ wordt van mensen, gezamelijke maaltijden, liefde en aandacht voor elkaar, gezelligheid.
– Door haar gevoelens in te slikken, heeft ze mij geleerd dat DENKEN mij niet helpt en VOELEN wel, voelen brengt me waar ik WIL ZIJN!
– Door alles zelf te doen, heeft ze mij geleerd dat ik alles zelf kan als ik het WIL.

Mijn moeder heeft een verlangen gecreëerd om met liefde alles te bereiken waar ik van droom:
Een liefdevol thuis waarbij er aandacht is voor elkaar, met liefde bouwen aan mijn bedrijf, DOEN waar IK blij van wordt.

Dit kan ik nu door bewust te leven, om niet de hele tijd rondjes te draaien in mijn hoofd maar te gaan voelen wat op dat moment belangrijk is voor me.
De lat minder hoog te leggen, minder veeleisend te zijn naar mezelf en anderen en me niet meer schuldig te voelen als ik niet aan het beeld van anderen kan voldoen.
Het niet voldoen aan de verwachtingen van een ander, dat kan ik nu bij de ander laten zonder het met me mee te nemen, het (me) aan te trekken.
Iemand is zoals ie is, daar hoef ik niks mee te doen of te veranderen.

Weten dat IK de keus heb om mijn gedachten en mijn kijk op een situatie te veranderen, geeft me een enorm gevoel van vrijheid.
Het leven is niet alleen maar leuk maar ik ben degene die mijn gedachten bepaald. Ik kan ervoor kiezen om te blijven hangen in het negatieve of mijn slachtofferrol of kies ervoor het los te laten, het niet mijn dag of mijn humeur te laten verpesten.
Steeds vaker kom ik erachter dat als ik iets los laat, ik me veel lichter voel, ik blijer ben waardoor ik een volgende keer het negatieve weer sneller los kan laten.
Door continue mezelf een spiegel voor te houden of doordat anderen die voorhouden, word ik me bewust en kan ik zoeken naar hetgeen mijn aandacht nodig heeft.
Wat is het dat ik me zo voel? Wat is de oorzaak? Wat kan ik daarmee?
Zodra ik de onderste steen boven heb wat het negatieve gevoel veroorzaakt, kan ik het na liefde en aandacht gegeven te hebben loslaten en word ik blijer en lichter.
Het gewicht van de wereld rust niet meer op mijn schouders en ik hoef niet alles alleen te doen.
Ik kan alles zelf, maar ik WIL niet alles zelf doen!!
Ik hoef niet alles zelf te doen, ik mag hulp vragen.

Moederinspiratie:
Als moeder wil ik graag mijn kinderen inspireren om het beste uit zichzelf te halen en altijd te gaan voor hun eigen geluk met respect voor anderen.
Dat betekent voor mij dat gebaande paden doorbroken moeten worden als deze niet werken voor jou, graven en spitten naar wat jou gelukkig maakt door jezelf continue te blijven ont-wik-ke-len.
Dat is niet het makkelijkste pad om te kiezen maar wel waard om te nemen omdat je er dan achter komt wat je te geven hebt!
Erachter komen wat je te geven hebt is voor mij het ultieme geluk ervaren.

 

 

Pin It on Pinterest